2013. november 11., hétfő

Gesztenyés finomság


 
 Ma az évszak slágere, a gesztenye kerül terítékre. Kaptam egy jó kis gesztenyés receptet, amit kicsit továbbgondoltam. Igazán megéri kipróbálni, hiszen nem csak finom, de egyszerűen, sütés nélkül elkészíthető. Remélem, kedveteket lelitek benne.

Hozzávalók a tésztához:
·         350 g darált keksz
·         200 g vaj
·         100 g porcukor
·         5 cl rum
·         2 evőkanál kakaópor
·       

Az alapanyagokat egy tálban összegyúrjuk.

Hozzávalók a gesztenyés krémhez: 
  150 g vaj
·            100 g porcukor
·            2 cl rum
250 g gesztenye massza


A vajat kihabosítjuk a porcukorral és hozzáadjuk a gesztenyét, illetve a rumot. Az elkészült krém 2/3 részét hozzágyúrjuk a tésztához.
A kidolgozott tésztát két felé osztjuk. Egy kisebb tepsit kibélelünk folpackkal és belenyújtjuk a tészta egyik felét.
A maradék gesztenyés krémet rákenjük.

Hozzávalók a pudingos réteghez:
·         4 dl tej
·         150 g cukor
·         1 csomag csokoládés pudingpor
·         1 csomag babapiskóta

1 dl rumos tejbe beleforgatjuk a babapiskótákat és ráhelyezzük őket a krémre. 3 dl tejből, 150 g cukorból pudingot főzünk, ez adja a következő réteget, erre pedig a tészta másik felét nyújtjuk.
1-2 óra pihentetés után kiborítjuk, tetejét csokoládémázzal bevonjuk.



Gesztenyés finomság
Jó étvágyat kívánok!
Várom megjegyzéseiteket, észrevételeiteket és tanácsaitokat egyaránt.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése