Ma az évszak slágere, a gesztenye kerül terítékre. Kaptam egy jó kis gesztenyés receptet, amit kicsit továbbgondoltam. Igazán megéri kipróbálni, hiszen nem csak finom, de egyszerűen, sütés nélkül elkészíthető. Remélem, kedveteket lelitek benne.
Hozzávalók a tésztához:
·
350 g darált keksz
·
200 g vaj
·
100 g porcukor
·
5 cl rum
·
2 evőkanál kakaópor
·
Az alapanyagokat egy tálban összegyúrjuk.
Hozzávalók a gesztenyés krémhez:
150 g vaj
·
100 g porcukor
·
2 cl rum
250 g gesztenye massza
250 g gesztenye massza
A vajat kihabosítjuk a porcukorral és hozzáadjuk a gesztenyét, illetve a rumot. Az elkészült krém 2/3 részét hozzágyúrjuk a tésztához.
A kidolgozott tésztát két felé osztjuk. Egy kisebb tepsit kibélelünk folpackkal és belenyújtjuk a tészta egyik felét.
A maradék gesztenyés krémet rákenjük.
Hozzávalók a pudingos réteghez:
1 dl rumos tejbe beleforgatjuk a babapiskótákat és ráhelyezzük őket a krémre. 3 dl tejből, 150 g cukorból pudingot főzünk, ez adja a következő réteget, erre pedig a tészta másik felét nyújtjuk.
1-2 óra pihentetés után kiborítjuk, tetejét csokoládémázzal bevonjuk.
A kidolgozott tésztát két felé osztjuk. Egy kisebb tepsit kibélelünk folpackkal és belenyújtjuk a tészta egyik felét.
A maradék gesztenyés krémet rákenjük.
Hozzávalók a pudingos réteghez:
·
4 dl tej
·
150 g cukor
·
1 csomag csokoládés pudingpor
·
1 csomag babapiskóta
1 dl rumos tejbe beleforgatjuk a babapiskótákat és ráhelyezzük őket a krémre. 3 dl tejből, 150 g cukorból pudingot főzünk, ez adja a következő réteget, erre pedig a tészta másik felét nyújtjuk.
1-2 óra pihentetés után kiborítjuk, tetejét csokoládémázzal bevonjuk.
Gesztenyés finomság |
Várom megjegyzéseiteket, észrevételeiteket és tanácsaitokat egyaránt.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése