2013. december 29., vasárnap

Marcipános és Tejcsokoládés töltött bonbon



    Már csak pár nap és elbúcsúztatjuk a 2013-as évet is. Ismét eltelt 52 hét, mely alatt rengeteg újat élhettünk át, tapasztalhattunk meg. Egyaránt ért bennünket öröm, illetve bánat, bár remélem a pozitív élményekből és érzésekből bővelkedett mindenki. Személy szerint nekem az elmúlt időszak páratlan lehetőségeket és váratlan boldogságot okozott. Nagyszerű és kiváló emberek tanítottak, segítettek utamon. Novemberben részt vehettem egy karamell kurzuson, melynek során egyik újabb szenvedélyemnek hódolhattam, majd a tragantozás világába is belecsöppentem. Ez úton szeretném megköszönni minden kedves ismerősömnek és barátomnak, illetve tanáromnak, hogy időt és türelmet nem sajnálva támogattak és tanítottak.
Kívánom, hogy a következő év mindenkinek áldott, sikeres és boldogsággal teli napokat hozzon.  De ne szaladjunk még annyira előre, hiszen az év utolsó nagy estéje még hátra van. A sok finom ételhez, és az éjféli pezsgőhöz mi is dukál jobban, mint pár házilag elkészített bonbon.
Első próbálkozásom alkalmával marcipános és tejcsokoládés bonbonokat készítettem.
Marcipános bonbont több féle ízben is készíthetünk, hiszen a natúr marcipánt ízesíthetjük csokoládéval, különböző aromákkal vagy gyümölcsökkel is. Én natúr és csokoládés ízben készítettem.

Hozzávalók a csokoládés marcipánbonbonhoz:
·         35 dkg marcipán
·         1 tábla étcsokoládé
·         2 tábla étcsokoládé

Olvasztottam 1tábla csokoládét és belegyúrtam a marcipánba. Formáztam, dermesztettem, majd olaj hozzáadása nélkül olvasztott csokoládéba mártottam. A natúr marcipángolyókat kakaóporba, kókuszba forgattam.

A tejcsokoládés töltött bonbon készítése kicsit több időt vesz igénybe, de íze kiváló.

Hozzávalók a tejcsokoládés bonbonhoz:
·         1 dl habtejszín
·         1 csomag habfix
·         ízlés szerint vaníliás cukor
·         fél tábla tejcsokoládé
·         2 tábla étcsokoládé a bevonáshoz

A tejszínt a habfix segítségével kihabosítjuk, ízesítjük, majd hozzáadjuk az olvasztott tejcsokoládét. Jól kihűtjük. A bonbonhüvelyeket teletöltjük az olvasztott étcsokoládéval, nagyjából fél perc után a formát fejre állítjuk, hogy a felesleg kifolyjon, csak a kerületén maradjon csokoládé. Ezután a kifolyáskor keletkezett csokoládéperemeket késsel eltávolítjuk, majd dermesztjük. Mikor a csokoládé megkötött egyenletesen beletöltjük a krémet, tovább dermesztjük. Ezt követően elkészítjük a bonbon talpát. Csokoládét öntünk a formára, elkenjük, a felesleget késsel eltávolítjuk. 15 perc dermesztés után a bonbont kiszedjük. Műanyagforma esetén határozott mozdulattal csapjuk az asztalhoz, hogy a bonbonok kipotyogjanak. Szilikonforma esetén alulról nyomjuk meg és fordítsuk ki.
Tejcsokoládés töltött bonbon
A tejszínes töltött bonbont hosszú ideig nem javasolt szobahőmérsékleten tárolni, mivel a tejszín száraz, hűvös helyet igényel.

 Jó étvágyat kívánok!
  Várom megjegyzéseiteket, észrevételeiteket és tanácsaitokat egyaránt.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése