2013. november 4., hétfő

Szezámmagos rúd



Nap végére hoztam nektek egy nagyon egyszerű, ám annál finomabb receptet. Gyorsan elkészíthető, kiváló kiegészítője beszélgetéseknek, filmnézéseknek. Nálunk nagy népszerűségnek örvend, remélem nálatok is hasonló sikere lesz.

Hozzávalók:
·         800 g liszt
·         500 g margarin
·         fél csomag sütőpor
·         1 evőkanál só
·         150 g reszelt sajt
·         150 g tejföl
·         2 db tojás sárgája

A margarint elmorzsoljuk a liszttel, sóval és sütőporral. Hozzáadjuk a többi alapanyagot és összegyúrjuk. Nyújtjuk, tojásfehérjével lekenjük, szezámmaggal (ízlés szerint lehet köménymag, fenyő mag, esetleg sajt) szórjuk.  Tetszőleges méretű rudakat vágunk, 200 °C-on sütjük.
Egy kis fantáziával több féle formát is alakíthatunk, kimondottan jó választás gyerekeknek, mind a formázás, mind az íz világa. Itthon a hagyományos rudakon kívül fonatot, kis koszorút szoktam készíteni.
Szezámmagos fonat, koszorú
Jó étvágyat kívánok!
 Várom megjegyzéseiteket, észrevételeiteket és tanácsaitokat egyaránt. 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése