Hozzávalók a tésztához:
·
20
dkg margarin
·
2
dl víz
·
2
dkg cukor
·
2
dkg só
·
20
dkg liszt
·
16
db tojás
A vizet,
margarint, sót és cukrot felforraljuk, belekeverjük a lisztet és reszteljük. A
tésztaalapot addig keverjük, míg el nem válik az edény falától, annak alja a
liszttől fehér nem lesz.
Tészta resztelése |
Tűzről
levéve pár percig keverjük, majd egyesével hozzáadjuk a tojásokat, alaposan
kidolgozzuk. A tészta állaga függ a resztelés időtartamától, illetve a tojások
méretétől is, ezért csak apránként végezzük ezt a lépést. A tésztának
nokedlihez hasonló állagúnak kell lennie.
A tésztát
habzsákba töltjük, kis halmokat alakítunk, ( ennek hiányában kanállal adagoljuk ) zsírozott tepsibe, 200
°C-on gőzös sütőtérben készítjük. A kihűlt tésztának levágjuk a felső 1/3-át (
kalapját ).
Hozzávalók a krémhez:
·
2,5
dl tejszín
·
5
g zselatin
·
25
dkg mascarpone
·
1
csomag vaníliás pudingpor
·
10
dkg cukor
·
4
dl tej
·
1
evőkanál málnalekvár
·
25
dkg málna
A pudingot a
cukros tejben felfőzzük, még melegen belekeverjük a lekvárt. A zselatint kevés
vízben elkeverjük, felolvasztjuk, majd a felvert tejszínhabba forgatjuk. A
kihűlt pudingot jól kidolgozzuk a mascarponéval, majd a felvert tejszínnel lazítjuk.
A krémmel megtöltjük a tésztákat, apróra vágott málnaszemekkel megszórjuk,
ráhelyezzük a tészta kalapját és vékonyan porcukorral hintjük.
Kellemes sütögetést és jó étvágyat kívánok!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése