2014. június 14., szombat

Málnás- mascarponés fánkocska



Hozzávalók a tésztához:

·        20 dkg margarin
·        2 dl víz
·        2 dkg cukor
·        2 dkg só
·        20 dkg liszt
·        16 db tojás


A vizet, margarint, sót és cukrot felforraljuk, belekeverjük a lisztet és reszteljük. A tésztaalapot addig keverjük, míg el nem válik az edény falától, annak alja a liszttől fehér nem lesz.

Tészta resztelése

Tűzről levéve pár percig keverjük, majd egyesével hozzáadjuk a tojásokat, alaposan kidolgozzuk. A tészta állaga függ a resztelés időtartamától, illetve a tojások méretétől is, ezért csak apránként végezzük ezt a lépést. A tésztának nokedlihez hasonló állagúnak kell lennie.
A tésztát habzsákba töltjük, kis halmokat alakítunk, ( ennek hiányában kanállal adagoljuk ) zsírozott tepsibe, 200 °C-on gőzös sütőtérben készítjük. A kihűlt tésztának levágjuk a felső 1/3-át ( kalapját ).

Hozzávalók a krémhez:

·        2,5 dl tejszín
·        5 g zselatin
·        25 dkg mascarpone
·        1 csomag vaníliás pudingpor
·        10 dkg cukor
·        4 dl tej
·        1 evőkanál málnalekvár
·        25 dkg málna


A pudingot a cukros tejben felfőzzük, még melegen belekeverjük a lekvárt. A zselatint kevés vízben elkeverjük, felolvasztjuk, majd a felvert tejszínhabba forgatjuk. A kihűlt pudingot jól kidolgozzuk a mascarponéval, majd a felvert tejszínnel lazítjuk. A krémmel megtöltjük a tésztákat, apróra vágott málnaszemekkel megszórjuk, ráhelyezzük a tészta kalapját és vékonyan porcukorral hintjük.

 
Málnás- mascarponés fánkocska

Kellemes sütögetést és jó étvágyat kívánok!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése