2014. január 27., hétfő

Püspökkenyér



        A mai nap gyermekkorom nagy kedvence, a püspökkenyér készítését osztom meg veletek.
A recept és az elkészítése is végtelenül egyszerű, bár számomra még mindig ugyan az a csoda, mint ezelőtt sok-sok éve. Ha süthetnékem van, nagyon boldog vagyok, esetleg szomorú, valahogy mindig előtérbe kerül.  Az illata és íze ma is gyermekkoromat idézik. Egy fantasztikus sütemény. Szívből ajánlom mindenkinek.

Hozzávalók:
·         6 db tojás
·         12 dkg cukor
·         20 dkg porcukor
·         10 evőkanál víz
·         25 dkg liszt
·         10 dkg mazsola
·         10 dkg durvára vágott dió
·         5 dkg apróra vágott csokoládé

A tojások fehérjét felverjük, jól kihabosítjuk a cukorral.  A tojások sárgáját a porcukorral habosra keverjük, és apránként hozzáadjuk a vizet. A jól kidolgozott masszához hozzáadjuk a lisztet és a járulékos anyagokat, végül óvatosan belekeverjük a fehérjehabot. Két őzgerincformába töltjük, 180 °C-on sütjük. Tálaláskor szórhatjuk porcukorral, fényezhetjük barack ízzel, vagy csokoládéval is bevonhatjuk.
Püspökkenyér
Kellemes sütögetést és jó étvágyat kívánok!
Várom megjegyzéseiteket és észrevételeiteket egyaránt.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése