2014. január 5., vasárnap

Bagett



Az év első bejegyzése során jelenlegi nagy kedvencem, a francia kenyér, vagyis a bagett készítését osztom meg veletek, remélve, hogy nálatok is hasonló sikereket arat. A recept végtelenül egyszerű és különféle ízesítésekkel személyre is szabható. Igazán megéri kipróbálni.

Hozzávalók:
·         60 dkg liszt (80 BL)
·         2 teáskanál só
·         1 teáskanál cukor
·         350 ml meleg víz
·         5 dkg élesztő
·         1 evőkanál olivaolaj

A lisztet egy tálba szitáljuk, hozzáadjuk a sót, cukrot, az elmorzsolt élesztőt, majd összedolgozzuk a vízzel és olajjal. A tésztát nagyjából 10 percig dagasztjuk, majd pár percig pihentetjük. Két szálat sodrunk belőle, 40-50 percig kelesztjük. Ezt követően olajjal kenjük, sóval, illetve ízlés szerint magokkal is szórhatjuk. Gőzös sütőtérben 200 °C –on  sütjük.
  Bagett
Az ízharmónia kiteljesedése, illetve a személyes íz világ megjelenítése érdekében a tésztát ízesíthetjük fokhagymával, paprikával, esetleg chilivel is. Apró darabokra vágva még a száraz anyagokkal dolgozzuk el.
Kellemes sütögetést és Jó étvágyat kívánok!
 Várom megjegyzéseiteket, észrevételeiteket és tanácsaitokat egyaránt.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése