Az év első bejegyzése során jelenlegi nagy kedvencem, a
francia kenyér, vagyis a bagett készítését osztom meg veletek, remélve, hogy nálatok is hasonló
sikereket arat. A recept végtelenül egyszerű és különféle ízesítésekkel
személyre is szabható. Igazán megéri kipróbálni.
Hozzávalók:
·
60 dkg liszt (80 BL)
·
2 teáskanál só
·
1 teáskanál cukor
·
350 ml meleg víz
·
5 dkg élesztő
·
1 evőkanál olivaolaj
A lisztet egy tálba szitáljuk, hozzáadjuk a sót, cukrot, az
elmorzsolt élesztőt, majd összedolgozzuk a vízzel és olajjal. A tésztát
nagyjából 10 percig dagasztjuk, majd pár percig pihentetjük. Két szálat sodrunk
belőle, 40-50 percig kelesztjük. Ezt követően olajjal kenjük, sóval, illetve
ízlés szerint magokkal is szórhatjuk. Gőzös sütőtérben 200 °C –on sütjük.
Bagett |
Az ízharmónia kiteljesedése, illetve a személyes íz világ megjelenítése
érdekében a tésztát ízesíthetjük fokhagymával, paprikával, esetleg chilivel is.
Apró darabokra vágva még a száraz anyagokkal dolgozzuk el.
Kellemes sütögetést és Jó étvágyat kívánok!
Várom
megjegyzéseiteket, észrevételeiteket és tanácsaitokat egyaránt.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése